Over ons

Wij zijn Linda (36) en Roland (37) Schouten en hebben samen een dochter van 3 jaar.

In 2014 ben ik (Linda) begonnen met het geven van yogalessen aan huis. Ik werkte eerst in het onderwijs maar raakte hier door een burn out uit. In die tijd deed ik aan yoga omdat het energie, ontspanning en rust gaf. Zoekend naar een nieuwe invulling van lesgeven, kwam ik uit bij de 4-jarige Samsara Docentenopleiding (erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland). Hier leerde ik alles over Hatha Yoga: een yogavorm gericht op bewustwording, voelen, energie en innerlijke rust ervaren. Door deze opleiding begon ik me weer beter te voelen, kreeg ik meer energie en ontdekte ik rust in mezelf. Ik geef nu alweer 6 jaar yogales waarbij ik al deze facetten iedere les probeer toe te passen. Mijn lessen bevatten zo een breed scala aan oefeningen. Ik maak de lessen op eigen gevoel en zoek in de oefeningen een fijne balans tussen actief en rust, stroming en stilte, kracht en ontspanning.

Door mijn enthousiasme is mijn man Roland ook aangestoken met het yogavirus! Roland is in 2016 begonnen met yoga. Vooral de actievere vormen van yoga spreken hem aan. In 2019 is Roland begonnen aan de Glow Yoga Docentenopleiding. Deze opleiding is gericht op Vinyasa Yoga: een dynamische yogavorm waarin het accent ligt op flow, kracht en beweging. De houdingen volgen elkaar vlot in series op waarbij de ademhaling leidraad is. In 2020 heeft hij zijn diploma gehaald en is hij gestopt met werken zodat hij zich net als Linda volledig kan richten op het lesgeven.

Vanaf 2021 gaan we beiden lesgeven en breiden we het lesrooster uit. Wij hebben veel zin in deze nieuwe stap van ons leven! We hopen dat we samen nog veel meer mensen blij kunnen maken met fijne yogalessen, dat ieder kan ervaren wat yoga voor hem/haar kan betekenen en de yogavorm vindt die bij hem/haar past. Maar vooral hopen we dat iedereen zal ondervinden wat wijzelf door de yoga ervaren: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust!