browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Over ons

Wij zijn Linda en Roland Schouten, 35 en 36 jaar en wonend in Oudkarspel.

In 2014 ben ik (Linda) begonnen met het geven van yogalessen aan huis. Ik werkte eerst in het onderwijs maar raakte hier door een burn out uit. In die tijd deed ik aan yoga omdat het energie, ontspanning en rust gaf. Zoekend naar een nieuwe invulling van lesgeven, kwam ik uit bij de 4-jarige Samsara Docentenopleiding (erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland) in Utrecht. Hier leerde ik alles over Hatha Yoga: een yogavorm gericht op bewustwording, voelen, energie en stilte in jezelf ervaren. Door deze opleiding begon ik me weer beter te voelen, kreeg ik meer energie en rust in mezelf. Ik geef nu alweer 6 jaar yogales waarbij ik op eigen gevoel mijn lessen maak. Ik ben altijd op zoek naar een balans tussen actief en rust, stroming en stilte, kracht en ontspanning. En probeer dit allemaal in de les te verwerken.

Door mijn enthousiasme is Roland ook aangestoken met het yogavirus. Hij is in 2016 begonnen met yoga. Vooral de actievere vormen vindt hij leuk. In 2019 is Roland zich gaan verdiepen in Vinyasa Yoga en is hij de Glow Yogadocentenopleiding gaan volgen. Dit is een dynamische yogavorm gericht op flow en kracht waarbij de houdingen ondersteund worden door de ademhaling. In 2020 heeft hij zijn diploma gehaald en is hij gestopt met werken zodat hij zich net als Linda volledig kan richten op het lesgeven. Vanaf 2021 gaan we daarom beiden lesgeven in de yogaruimte en gaan we het lesrooster uitbreiden. Roland heeft veel zin in deze nieuwe stap in zijn leven!

Wij hopen dat we samen nog veel meer mensen blij kunnen maken met fijne yogalessen. Dat ieder kan ervaren wat yoga voor hem/haar kan betekenen en de yogavorm vindt die bij hem/haar past. Maar vooral hopen we dat iedereen zal ondervinden wat wijzelf door de yoga voelen: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust in jezelf.