Over ons

Wij zijn Linda (36) en Roland (37) Schouten en hebben samen twee dochters.

In 2014 ben ik (Linda) begonnen met het geven van yogalessen aan huis. Ik werkte eerst in het onderwijs maar raakte hier door een burn out uit. In die tijd deed ik aan yoga omdat het energie, ontspanning en rust gaf. Zoekend naar een nieuwe invulling van lesgeven, kwam ik uit bij de 4-jarige Samsara Docentenopleiding (erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland). Hier leerde ik alles over Hatha Yoga: een yogavorm gericht op bewustwording, voelen, energie en innerlijke rust ervaren. Door deze opleiding begon ik me weer beter te voelen, kreeg ik meer energie en ontdekte ik rust in mezelf. Ik geef nu alweer 6 jaar yogales waarbij ik al deze facetten iedere les probeer toe te passen. Mijn lessen bevatten zo een breed scala aan houdingen en oefeningen. Ik maak de lessen op eigen gevoel en zoek hierbij een mooie balans tussen actieve en rustige voelende oefeningen, tussen stroming en stilte, kracht en ontspanning.

Door Linda’s enthousiasme in yoga ben ik (Roland) ook aangestoken met het yogavirus! In 2016 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Vooral de actievere vormen van yoga spreekt mij aan. In 2019 besloot ik het roer om te gooien en ben ik begonnen aan de Glow Yoga Docentenopleiding. Deze opleiding is gericht op Vinyasa Yoga: een dynamische yogavorm waarin het accent ligt op flow, kracht en beweging. De houdingen volgen elkaar vlot in series op. Hierdoor ontstaat er een diepe stilte van binnenuit, voel je je weer energiek en krachtig. In 2020 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik gestopt met werken zodat ik mij net als Linda volledig kon gaan richten op het lesgeven.

Vanaf 2021 geven we beiden les en breiden we het lesrooster uit. Wij hebben veel zin in deze nieuwe stap in ons leven! We hopen dat we samen nog veel meer mensen blij kunnen maken met fijne yogalessen, dat ieder kan ervaren wat yoga voor hem/haar kan betekenen en de yogavorm vindt die bij hem/haar past. Maar vooral hopen we dat iedereen zal ondervinden wat wijzelf door de yoga ervaren: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust!