Over ons

Wij zijn Roland en Linda Schouten. We hebben samen twee dochters en wonen sinds 2014 in Oudkarspel.

Een aantal jaar heb ik (Linda) met veel plezier in het onderwijs gewerkt maar door een burn out raakte ik hier uit. Ik deed toen aan yoga om weer meer energie te krijgen. De yoga gaf mij zoveel rust en ontspanning dat ik besloot om het roer om te gooien. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een yogadocentenopleiding en kwam uit bij de 4-jarige Samsara Yogadocentenopleiding. Hier leerde ik alles over Hatha Yoga en de chinese energieleer. In 2014 ben ik begonnen met het geven van yogalessen. Dit groeide uit tot de yogastudio die we nu hebben. Ik geef nu alweer 7 jaar met veel plezier les. Ik probeer iedere les weer een fijne balans te vinden tussen actieve en rustige oefeningen, stroming en stilte, kracht en ontspanning. Ik houd hierbij zoveel mogelijk rekening met de seizoenen. Zo zijn de lessen in het voorjaar en de zomer actief (Yang) omdat we energieker zijn. In de herfst en winter zijn de lessen juist rustiger en zachter (Yin) omdat we in deze periode doorgaans minder energie hebben. Iedere les weer voelt voor mij als een cadeautje, die ik samen met de cursisten uitpak!

Door Linda’s enthousiasme in yoga ben ik (Roland) ook aangestoken met het yogavirus! In 2016 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Vooral de actievere vorm van yoga spreekt mij aan. In 2019 besloot ik net als Linda ook het roer om te gooien en heb ik mijn baan opgezegd. Ik kwam uit bij de Glow Yoga Docentenopleiding. Deze opleiding is gericht op Vinyasa Yoga: een dynamische yogavorm waarin het accent ligt op flow, ademhaling en beweging. De houdingen volgen elkaar vlot in series op. Hierdoor ontstaat een diepe stilte van binnenuit en voel je je energieker en krachtiger worden.

Sinds 2020 geven we beiden yogales. We hopen nog veel mensen blij te kunnen maken met fijne yogalessen. En dat iedereen kan ervaren wat yoga voor hem/ haar kan betekenen. Maar vooral hopen we dat iedereen kan ondervinden wat wij zelf door de yoga ervaren: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust.