Over ons

Wij zijn Roland (37) en Linda (36) Schouten, hebben samen twee dochters en wonen in Oudkarspel.

Een aantal jaar werkte ik (Linda) met veel plezier in het onderwijs maar door een burn out raakte ik hier uit. Ik deed toen aan yoga wat mij rust en energie gaf. De yoga gaf mij zoveel ontspanning dat ik besloot om het roer om te gooien. Ik besloot om yogadocente te worden! Zodoende ben ik de 4-jarige Samsara Yogadocentenopleiding. gaan volgen. Hier leerde ik alles over Hatha Yoga en de chinese energieleer. In 2014 ben ik begonnen met het geven van yogalessen. Ik geef nu alweer 7 jaar met veel plezier les Ik probeer steeds weer een mooie balans te vinden tussen actieve en rustige oefeningen, stroming en stilte, kracht en ontspanning. Ik houd hierbij rekening met de seizoenen. Zo zijn de lessen in het  voorjaar en de zomer actiever in vergelijking tot de lessen in de herfst en winter. Iedere les is weer anders, maar de rode draad is hetzelfde!  

Door Linda’s enthousiasme in yoga ben ik (Roland) ook aangestoken met het yogavirus! In 2016 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Vooral de actievere vorm van yoga spreekt mij aan. In 2019 besloot ik net als Linda ook het roer om te gooien en heb ik mijn baan opgezegd. Ik kwam uit bij de Glow Yoga Docentenopleiding. Deze opleiding is gericht op Vinyasa Yoga: een dynamische yogavorm waarin het accent ligt op flow, ademhaling en beweging. De houdingen volgen elkaar vlot in series op. Hierdoor ontstaat een diepe stilte van binnenuit en voel je je energieker en krachtiger worden.

Sinds 2020 geven we beiden yogales. We hopen nog veel mensen blij te kunnen maken met fijne yogalessen. Dat iedereen kan ervaren wat yoga voor hem/ haar kan betekenen en de yogavorm vindt die bij hem/haar past. Maar vooral hopen we dat iedereen kan ondervinden wat wij zelf door de yoga ervaren: meer energie, kracht, ontspanning en innerlijke rust!